Wat is de BESEM-methode

De BESEM-methode is een succesformule waarbij eten een feestje wordt én je ook nog eens afvalt.
lekker in je vel zitten

Wat is de BESEM-methode?

De BESEM-methode is een succesformule waarbij eten een feestje wordt én je ook nog eens afvalt. Want iedereen kan leven op een blaadje sla en liters water. De kilo’s gaan eraf maar is niet leuk en bovenal ook nog eens heel erg zwaar. Vele onder ons zijn altijd op zoek naar de juiste manier om gewicht te verliezen en laat de BESEM-methode daar nu net uitermate geschikt voor zijn!

Complete aanpak

Maar de BESEM-methode is véél meer dan alleen maar anders om te leren gaan met eten en de juiste voeding binnen te krijgen om jouw streefgewicht te bereiken. De BESEM-methode is een complete aanpak die ervoor zorgt dat jij succesvol afvalt én vervolgens ook succesvol blijft.

Gezonde leefstijl

Wat jij doet met de BESEM-methode is een gezonde leefstijl creëren. Eentje die bij je past en die vol te houden is. Ook nadat je de kilo’s kwijt bent geraakt. En die gezonde leefstijl houdt meer in dan alleen maar op je eten letten en calorieën schrappen.

Ontstaan van de BESEM-methode

Ik had al een tijdje een bloeiende praktijk opgestart voor hypnotherapie. Ik behandelde uiteenlopende problemen zoals bijvoorbeeld angsten, fobieën, burn-out maar het overgrote deel van de sessies bestond toch wel uit het aanleggen van een maagbandje in hypnose zodat er in het onderbewuste een maagverkleining ontstond.

Medische- en Psychologische Basiskennis

Om een zo goed mogelijke behandeling aan te kunnen bieden ben ik daarnaast ook een opleiding Medische- en Psychologische Basiskennis gaan volgen bij het NOGG instituut. Bij deze opleiding is de basis van mijn BESEM-methode gelegd.

Bijzondere docent​

Mijn docent Gerhard Bӧckler gaf tevens de opleiding Holistische Geneeskunde. Door zijn kennis kwam ik er achter hoe belangrijk slaap bijvoorbeeld is bij afvallen. Nóg belangrijker dan beweging en eten bij elkaar.

Tevens leerde ik wat gezonde voeding maar ook ongezonde voeding doet met het menselijk lichaam. En dat een mens het beste gebaat is door regelmatig bewegen. Weer een stap dichter bij mijn BESEM-methode.

medische psychologische basiskennis

Toepassen in de praktijk

Vanaf dat moment werkte ik in de hypnotherapiesessies met mijn cliënten om af te vallen niet alleen aan hun mindset en energie. Ik bracht ook in kaart hoe hun eetpatroon eruit zag, vroeg wat hun slaapritme was en liet ze vertellen hoe ze zoal aan hun dagelijkse beweging kwamen.

Als je tussen de regels door hebt gelezen heb je de letters van de BESEM-methode kunnen ontdekken. Ze staan namelijk voor:

 • Bewegen
 • Eten
 • Slapen
 • Energie
 • Mindset

Succesformule

Toen ik deze vijf pijlers van mijn BESEM-methode ging toepassen bij mijn cliënten gingen zij als een speer vooruit in hun traject. En nog vele malen sneller dan door alleen met hypnotherapie maagbandjes aan te leggen en emotie eten aan banden te leggen. De succesformule was geboren!
BESEM-methode

Bewegen

De eerste pijler van de BESEM-methode is bewegen. Ons leven is er steeds makkelijker op geworden door alle technische snufjes. We bewegen steeds minder waardoor we steeds minder energie verbranden. En afvallen is nog steeds geen hogere wiskunde. Verbrand je meer energie dan je binnenkrijgt verlies je gewicht. Dat doe je dus door te sporten.

Afvallen zonder sporten

Maar je hoeft toch niet perse te sporten om af te vallen? Nee, dat klopt. Het kan ook zonder. Maar juist door te sporten verhoog je je metabolisme. Je bouwt daardoor spiermassa op die ook in rust veel energie nodig hebben.
tips meer bewegen

Eten

Eten is de tweede pijler van de BESEM-methode. Maak jij gebruik van pakjes en zakjes in de keuken stop je jezelf vol met kleur-, geur-, smaakstoffen en conserveringsmiddelen waar je lichaam helemaal niks mee kan. Het raakt er zelfs door ontregeld.
Ik maak in mijn BESEM-methode gebruik van de VYTAL-app. Deze berekent met onbewerkt eten exact en precies uit welke voedingsstoffen je binnen moet krijgen om je fit en energiek te voelen en tegelijkertijd af te vallen.
“Ongeveer tachtig procent van het voedsel op de schappen van supermarkten bestond 100 jaar geleden nog niet.” – Dr. Larry McCleary, Author and Brain Surgeon

Slapen

Slapen is het meest onderschatte onderdeel van mijn BESEM-methode.

Verzadings- en hongerhormoon

Als je een nacht slechter hebt geslapen heb je overdag meer zin in zoetigheid, zoute snacks of snelle koolhydraten. Het verzadigingshormoon leptine die de eetlust afremt neemt af als je te kort slaapt. Het hongerhormoon ghreline neemt juist toe. In onderzoeken aten proefpersonen hierdoor wel 300 kcal meer op een dag.
beter slapen tips

Energie

Kan jij bluetooth met het blote oog zien? Of draadloze internetverbinding? Nee hè?! Maar het bestaat wel. Zo ook de energie in jouw lichaam. Door allerlei factoren kan jij je batterijtje aardig leeg laten lopen. Door bewegen, eten en slapen kan je die weer opladen. Maar soms is er wat meer aan de hand. Met de BESEM-methode worden die blootgelegd en krijg je technieken om de energie makkelijk omhoog te krijgen.

Mindset

Verander het verhaal in je hoofd en de wereld verandert met je mee is een veelgebruikte uitspraak van mij. Gedachtes worden emoties en emoties worden gedrag. De M van Mindset is de laatste pijler in mijn BESEM-methode.

Belemmerende overtuigingen

Er bestaan veel belemmerende overtuigingen over eten. Ik som een aantal daarvan op:

 • Eten is toch gezellig
 • Eet je bord leeg, anders krijg je geen toetje (wie is er niet groot mee gebracht?)
 • Eerst een boterham met iets hartig en dan pas zoet
 • Het is onbeleefd als je de gast geen koekje aanbiedt bij de koffie
 • Ik heb zo hard gewerkt, ik heb die zak chips nu wel verdiend

Daar ben je niet mee geboren, dat heb je aangeleerd (gekregen). Ergens heb je dat opgepikt en er een patroon van gemaakt. Omdat die zich in je onderbewuste bevinden zijn ze makkelijk op te sporen én simpel op te lossen met hypnotherapie.

BESEM-methode

De BESEM-methode is dus een complete aanpak waarbij je niet alleen aan de slag gaat met je mind, maar ook met fysieke en lichamelijke gedeelte. Want die onderdelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Waanzinnige resultaten

In mijn praktijk heb ik al honderden cliënten met deze succesvolle BESEM-methode geholpen. En keer op keer met waanzinnige resultaten. Want het werkt. Je huisarts schrijft ook wandelen en een ander eetpatroon voor als je niet lekker in je vel zit. En dit is niet zonder reden. Daarnaast staat de BESEM-methode ook synoniem voor de bezem door je leven heen halen. Letterlijk en figuurlijk. Schoon schip maken met oude gewoontes en overtollige ballast overboord gooien.
‘Als je altijd doet wat je deed, krijg je hetzelfde resultaat’ Einstein
Deze slimme onderzoeker slaat de spijker op zijn kop. Dus stop met dat eindeloze diëten en dat vermoeiende jojo-en. Gun jezelf die succesformule van de BESEM-methode en haal nu eens eindelijk die bezem door je leven heen. En laat mij jou daarbij helpen om het nu eens echt anders te doen met een succesvol resultaat. Stap voor stap. Je hoeft het niet alleen te doen.
hoe werkt hypnose
Op deze pagina geef ik slechts enkele voorbeelden die je kan veranderen in je leefstijl met de BESEM-methode. Maar er zijn er legio en teveel om op te noemen. Het is altijd maatwerk. Benieuwd hoe ik jou kan helpen? Plan dan een vrijblijvend belletje in.
En kan jij nog meer eye-openers gebruiken waardoor jij niet blijvend afvalt? Ik heb drie hele belangrijke voor je gebundeld in mijn e-book. Download ‘m snel en kijk hoe jij die blokkades kunt doorbreken!

Klaar voor een gezond, gelukkig en energiek leven?

In mijn online afvalprogramma geef ik je alle handvatten die je nodig hebt om met een sterke mindset af te vallen zodat je zelfverzekerd en vol energie je leven kunt leiden. Zeg gedag tegen de ongezonde, gefrustreerde en onzekere versie van jezelf en verwelkom juist een gelukkigere en gezondere versie.

Van startgewicht naar streefgewicht in 12 weken

Een uniek en bewezen online afvalprogramma van 12 weken voor iedere ambitieuze vrouw die met een sterke mindset voorgoed die overtollige kilo’s kwijt wil raken.

Geen tijd om te werken aan een gezondere en gelukkigere versie van jezelf? Da’s geen excuus met dit online afvalprogramma. Geheel in je eigen tijd ga je aan de slag met mijn succesvolle BESEM-methode waarmee je met gemak één kilo per week verliest en weer lekker in je vel gaat zitten. Aan de hand van vijf pijlers – bewegen, eten, slapen, energie en mindset – geef ik je alle handvatten die je nodig hebt om je streefgewicht te bereiken en te behouden.

online afvalprogramma
gezonder leren eten

Investering

Voor maar € 497,- staat dit je te wachten..

 • Een online afvalprogramma van 12 weken
 • Toegankelijke sportschema’s
 • Gezond en lekker VYTAL App eetschema
 • Verschillende energie- en slaaptechnieken
 • Diverse mp3-hypnoses
 • Toegang tot een online community
 • Tweewekelijks een live Q&A
 • Wekelijkse modules
Aanhalingstekens

Twijfel je nog?

Reviews

Bekijk dan hieronder de ervaring van Randy. Met hypnose én de BESEM-methode verlangde zij in een korte periode al minder naar snoep.

Video afspelen