In de benen ermee: 5 x tips om meer te bewegen

tips meer bewegen

Hoewel ik niet weet wie je bent, kan ik me zo voorstellen dat je graag met je luie reet van de bank wilt afkomen. Je bent immers benieuwd naar tips voor meer bewegen, anders was je niet op dit blog terecht gekomen. Allereerst: je mag trots zijn op jezelf dat je deze eerste stap hebt genomen. Bewegen is ontzettend belangrijk voor je lijf en geest. En omdat ik je graag een handje wil helpen, deel ik in dit blog een aantal tips waarmee meer bewegen een makkie wordt.

Geloof me: over een paar weken wil je niet anders dan iedere dag wandelen, gewichtheffen en fietsen. Kortom: meer bewegen!

Meer bewegen is belangrijk 

Wist je dat meer dan de helft van de Nederlanders te weinig beweegt? Persoonlijk vind ik dat zorgelijk. Bewegen is immers ontzettend belangrijk voor onze mentale en fysieke gesteldheid. Het is niets voor niets een belangrijke pijler binnen mijn BESEM-methode. De reden dat bewegen zo belangrijk is? Ik som hieronder even een aantal redenen op: 

Ik zal hieronder even kort opsommen waarom bewegen zo belangrijk is:

  • Het zet je hart-en bloedvaten aan het werk waardoor ze sterker worden en je minder kans hebt op hart-en vaatziekten.
  • Het verhoogt je weerstand waardoor je minder snel ziek wordt.
  • Het activeert delen in het brein die remmend werken op stress en negativiteit.
  • Het zorgt voor een betere verbranding van energie waardoor je gemakkelijker op gewicht blijft (of afvalt).
  • Het laat gelukshormonen vrijkomen zoals endorfine, serotonine en dopamine.

Tips meer bewegen

Goed, nu je weet waarom bewegen zo belangrijk is, zul je vast nog gemotiveerder zijn om aan de slag te gaan. En dat is dus maar goed ook. Maar… hoe maak je het nou ook nog eens een stukje gemakkelijker en leuker? Met een aantal simpele tips zul je merken dat meer bewegen al snel onderdeel van je dagelijkse routine is. 

Tip 1. Vervang de auto waar nodig

Woon je vlakbij de supermarkt? De school van je kinderen? Of je werk? Trap die rem van de auto maar in en haal de handrem omhoog. Tijd om voor al die kleine, korte stukjes de benenwagen te nemen. Of de fiets, dat mag ook! 

Tip 2. Plan beweging in je agenda

Denk jij vaak aan het einde van de dag: ‘Shit, helemaal niet bewogen en nu heb ik daar geen tijd meer voor.’ Dan is het zaak dat je een planning maakt waarin je meer bewegen standaard opneemt. Zelf sport ik altijd iedere ochtend. Dat is inmiddels routine geworden die niet meer weg te denken is uit m’n leven. Maar… dat had even tijd nodig. Een aantal jaren geleden ben ik daarom gestart met het plannen van m’n sportsessies. Tip: plan ze nog voordat je werk en leuke dingen inplant. Zo weet je zeker dat je eraan toekomt. 

Tip 3. Zoek iets waar je plezier in hebt

Heb je een hekel aan bewegen? Geloof me: dan heb je tot nu toe niet dé manier van bewegen gevonden die je blij maakt. Als je jezelf iedere keer met lood in de schoenen naar de sportschool moet slepen, kan het fijn zijn om naar andere beweegmogelijkheden te kijken. Misschien weet je het nog niet, maar ben je dol op boksen. Of juist een stukje fietsen. Ga op zoek naar iets waar je plezier in hebt en je zult zien dat het echt niet zo moeilijk is om die sportschoenen regelmatig aan te trekken en zo meer te bewegen. 

En heb je hulp nodig bij het ontdekken van een (nieuwe) sport die bij je past. Doe dan de test op deze site.

Tip 4. Start de dag met een wandeling

Wandelen in de ochtend is een hele fijne manier om je dag te beginnen. Je maakt je koppie leeg en zet ondertussen je lichamelijke motortje aan. Mijn cliënten adviseer ik daarom om de dag altijd te starten met een wandeling. En dan heb ik het niet over de Nijmeegse Vierdaagse, maar gewoon een ommetje van vijftien minuten. Even die benen strekken. Zo heb je al voordat je aan de dag begint, wat beweging gehad. 

Tip 5. Daag jezelf uit

Mocht je competitief ingesteld zijn, dan kan ik je aanraden om jezelf uit te dagen. Denk aan een challenge waarmee je iedere dag 10.000 stappen moet zetten. Houd je van hardlopen? Daag jezelf dan uit om iedere week een kilometer langer hard te lopen. Zo maak je het voor jezelf uitdagend en zul je zien dat het makkelijker is om wat meer te bewegen. Jezelf teleurstellen is namelijk het laatste wat je wilt, toch? 

Heb je het gevoel dat je begeleiding nodig hebt met je gezondere en gelukkigere leefstijl? Simpelweg omdat je de afgelopen jaren hebt ervaren dat het je niet alleen lukt. Wil jij maar al te graag in balans komen met jezelf, maar heb je geen idee hoe? Met mijn BESEM-methode zorg je ervoor dat je een fittere, energiekere en strakkere versie van jezelf wordt. Hier lees je er meer over. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer

Jaimy Strik, hypnocoach helpt jou met afvallen. Zij toont een fles water gevuld met fruit en een glas water.

Hi! Ik ben Jaimy Strik

En ik ben no-nonsense hypnocoach die niet houdt van ellenlange trajecten en ingewikkelde restricties, maar wel van succesvolle transformaties die passen bij wie je bent.

Benieuwd waarom het je niet lukt om af te vallen?

In mijn e-book lees je welke drie hypnoses jouw afvalproces tegenhouden én hoe je die blokkades kunt doorbreken.

Klaar voor een gezond leven zonder restricties?