lenteklaar lichaam coming up: 8 praktische tips voor jou!

lenteklaar lichaam

Lenteklaar lichaam op je wishlist? Jezelf fit en fris voelen deze lente? De lente staat voor een nieuw begin. Hier zijn de acht tips om je lichaam optimaal voor te bereiden voor dit seizoen.

Tip 1: Ga naar buiten

Als het lentezonnetje weer begint te schijnen en de temperatuur langzaam stijgt lokt dat jou automatisch naar buiten. En doe dit vooral ook als het zonnetje eventjes niet schijnt en het wat koeler aanvoelt. Een wandeling in de frisse buitenlucht, maakt je direct vele malen actiever en fitter voor dat lenteklaar lichaam. En wat denk je van de vitamine D die je huid aanmaakt? Je maakt deze immuunbooster al aan als je tussen de 15 en 30 minuten buiten bent.

Tip 2: Werk eens in de tuin

En werk bijvoorbeeld ook eens in de tuin of op je balkon aan je lenteklaar lichaam. Na die lange winter kan het net als jij wel een opknapbeurtje gebruiken. Je krijgt meteen een flinke dosis beweging. Op deze manier bereid jij op een perfecte manier je lichaam voor op dit heerlijke seizoen. Je verbetert je doorbloeding, krijgt meer zuurstof binnen en je afvalstoffen worden beter afgevoerd door de arbeid.

En kan jij wel wat meer beweegtips gebruiken om dat lenteklaar lichaam tevoorschijn te toveren? Lees dan deze blog.

Tip 3: Geniet van seizoensgroenten

Maak je lichaam lenteklaar door lichter en frisser te eten. Weg met de zware stamppotten en hallo sperziebonensalade. Je viert de lente door nieuwe, kleurrijke en vitaliserende seizoensgroentes te eten zoals asperges, peultjes en lente ui. Je lichaam heeft nodig en het is ook nog eens vriendelijker voor je portemonnee.

Bereid ook eens een heerlijke geurende soep van je asperges of rooster ze in een grillpan. Dit witte goud zorgt voor een natuurlijke afvoer van gifstoffen en overtollig zout uit jouw lichaam. Nog meer voordeel om lichamelijk lenteklaar te zijn.

Tip 4: Drink een groene smoothie

De ideale manier om in één keer veel voedingsstoffen binnen te krijgen is met een groene smoothie. Door de groentes rauw te verwerken zijn alle vitamines, mineralen en vezels nog voor 100% aanwezig. En gebruik je seizoensgroente spinazie heb je meteen één van de top 7 gezondste groentes te pakken. Bovendien ontgift je met een groene smoothie ook nog eens extra je lenteklaar lichaam.

En hou je meer van een zoetere smaak? Dan voeg je bijvoorbeeld simpelweg wat bramen, banaan of mango toe. Maar pas op dat je niet teveel fruit toevoegt. Voor je het weet bevat je energiebooster evenveel suiker als een glas frisdrank. En dat staat jouw lenteklaar lichaam weer in de weg. Regeltje om te onthouden is: 1 tot 1,5 portie fruit in je groene smoothie. Denk aan 1 banaan + een handje bessen of een peer + een kleine perzik.

Tip 5: Ultrazacht lentevelletje voor een lenteklaar lichaam

Met een goeie scrub verwijder je dode huidcellen en haal jij een ultrazacht lentevelletje naar boven. Je grauwe winterhuid heeft maanden onder dikke kleding verstopt gezeten en kan wel wat extra aandacht krijgen voor een lenteklaar lichaam. En als de lentedag zo warm is dat je een rokje aan kan, zit er in ieder geval alvast weer wat glans op.

Mijn favoriete manier om te scrubben is met een orginele Turkse Hamam handschoen. Hier wordt mijn huid echt zijdezacht van. En het is beter voor het milieu omdat je deze kan wassen en hergebruiken. En daarna heerlijk je huid verwennen met een lekkere, hydraterende bodycréme voor een lenteklaar lijf.

Tip 6: Let op je nachtrust

Op je nachtrust letten betekent ook dat je jezelf lenteklaar maakt. De klok gaat een uur vooruit, de dagen worden langer en dan is de verleiding groot om net wat langer op te blijven. De gemiddelde mens wordt met 7,5 uur slaap uitgerust wakker.

Kijk eens naar jouw slaapbehoefte zodat jij iedere lentedag uitgerust en fris je bed uit kan springen. Wist je trouwens dat je in cyclus van 90 min slaapt? Floris Wouterson heeft er een boek over geschreven en heet Superslaper.

In dit artikel lees je hoe jij kan slapen als Doornroosje.

Tip 7: Hydrateer je lijf

Een eenvoudige en doeltreffende manier om je lichaam lenteklaar te maken is door je lichaam te hydrateren. Met een gezonde vochtbalans voel je je namelijk lekker fit en energiek.

Wist je dat het een misvatting is om 2 liter water per dag te drinken? De juiste hoeveelheid daarvoor is 30 ml water per kilo lichaamsgewicht per dag (bron: Water: Het goedkoopste medicijn, Dr. F. Batmanghelidj). Reken maar uit hoeveel water er voor jou nodig is om je lichaam lenteklaar te krijgen. En met de stijgende temperaturen in de lente is het al helemaal belangrijk om te hydrateren.

Tip 8: Geef je lijf een milde detox

De lente is het ideale seizoen om je lichaam op te peppen een milde detox. Ontdoe je lijf van alle opgehoopte gifstoffen en wordt snel en energiek voor jouw lenteklaar lichaam. Detox kan met supplementen of sapjes, maar het belangrijkste is om je uitscheidingsorganen te stimuleren: lever, darm, longen, nieren en huid.

Krachtige maatregelen die deze uitscheidingsorganen stimuleren zijn: een goede ademhaling, regelmatige beweging, vasten (Intermittent Fasting), voldoende drinken, voldoende vezels eten, oil pulling, een bezoek aan de sauna en het gebruik van kruiden(thee). (bron: Oersterk | 9 manieren om te ontgiften zonder dure supplementen of sapjes).

Heb je het gevoel dat je begeleiding nodig hebt met een lenteklaar lichaam? En daarmee een gezondere en gelukkigere leefstijl te creëren? Simpelweg omdat je de afgelopen jaren hebt ervaren dat het je niet alleen lukt. Wil jij maar al te graag in balans komen met jezelf, maar heb je geen idee hoe? Met mijn BESEM-methode zorg je ervoor dat je een fittere, energiekere en strakkere versie van jezelf wordt. Bekijk dan gauw mijn aanbod of plan een vrijblijvend belletje in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer

Jaimy Strik, hypnocoach helpt jou met afvallen. Zij toont een fles water gevuld met fruit en een glas water.

Hi! Ik ben Jaimy Strik

En ik ben no-nonsense hypnocoach die niet houdt van ellenlange trajecten en ingewikkelde restricties, maar wel van succesvolle transformaties die passen bij wie je bent.

Benieuwd waarom het je niet lukt om af te vallen?

In mijn e-book lees je welke drie hypnoses jouw afvalproces tegenhouden én hoe je die blokkades kunt doorbreken.

Klaar voor een gezond leven zonder restricties?