Met deze tips creëer je een ijzersterke afvalmindset

mindset en afvallen

Afvallen en je streefgewicht behalen is niet enkel een kwestie van gezond eten en voldoende bewegen. Ook je mindset – dat ook onderdeel is binnen mijn BESEM-methode – speelt een grote rol. Een sterke afvalmindset zal er voor zorgen dat je bereid bent om die knop om te zetten en gelooft in jezelf. Zodat je écht resultaten gaat boeken, de kilo’s eraf ziet vliegen en binnen no time op je streefgewicht zit. 

Ik hoor je nu denken: ‘Hoe zorg ik voor zo’n ijzersterke afvalmindset?’ Begrijpelijke vraag: in dit blog vertel ik hoe je een mindset creëert die ‘t je stukken makkelijker maakt om af te vallen. 

Mindset afvallen 

Dat je hebt besloten om af te vallen is een keuze die je hebt gemaakt. Maar… heb je weleens nagedacht over alle andere keuzes die je dagelijks moet maken? Over welk voedsel je vandaag gaat eten tot wanneer je naar de sportschool gaat: het zijn keuzes die je maakt met je koppie. En dus is het cruciaal dat dat koppie wordt getransformeerd tot een mindset waarmee je die gezonde keuzes gemakkelijk maakt. Eentje waarmee je in jezelf gelooft en bereid bent alles op alles te zetten om een strakker lijf te krijgen. 

Naast dat de knop letterlijk en figuurlijk om moet, is een sterke afvalmindset ook belangrijk voor het geloof dat je in jezelf hebt. Wie iedere dag opstaat en ervan overtuigd is dat afvallen niet gaat lukken, zal die kilo’s beslist niet kwijtraken. Wie iedere dag opstaat en ervan overtuigd is dat afvallen een eitje is, zal die kilo’s beslist wel kwijtraken. En dat betekent dat het makkelijker wordt om alles op alles te zetten om je streefgewicht te behalen. Simpelweg omdat je gelooft in jezelf en wéét dat het gaat lukken. 

Hypnoses doorbreken

Goed, nu je weet waarom een een sterke mindset bij afvallen cruciaal is, is het tijd om aan de slag te gaan. Want hoe creëer je nou zo’n mindset? Allereerst is het goed om bepaalde hypnoses – die jou tot nu toe hebben belemmerd in je weg naar een gezond en gelukkig leven – te doorbreken. Jouw mindset wordt namelijk continu beïnvloed door die onbewuste hypnoses waardoor het verdomde lastig is om die kilo’s kwijt te raken. 

En dus is het doorbreken van die hypnoses cruciaal voor je afvalproces. Door je bewust te zijn van welke dagelijkse activiteiten en gedachten jouw afvalproces tegenhouden, zul je bepaalde overtuigingen kunnen laten varen en ruimte creëren voor een afvalmindset. Benieuwd over welke hypnoses ik het heb? In mijn gratis e-book ‘Drie hypnoses waardoor jij niet afvalt’ vertel ik je alles over de onbewuste hypnoses waar we ons bijna allemaal dagelijks in bevinden en de gouden formule hoe je deze kunt doorbreken.

MIR-methode

Naast dat ik mijn cliënten altijd begeleid in het doorbreken van hypnoses, leer ik ze ook de MIR-methode. Een sterke afvalmindset is namelijk meer dan enkel het doorbreken van bepaalde gedachten. Ook het heft in eigen handen nemen en geloven in jezelf is ontzettend belangrijk om stappen te maken. De MIR-methode helpt je daarbij. 

De MIR-methode staat voor Mentale Intuïtieve Reset en is een zelfhelingsmethode waarbij je zelfhelend aan het werk gaat en je lichaam en geest activeert. Je krijgt door deze methode een soort reset die je meer rust en vrede brengt. En het mooie is: het kost je per dag maar zo’n 4 minuten. Benieuwd hoe je de MIR-methode inzet? Je leest er meer over op deze pagina

Nog meer tips…

Naast het doorbreken van hypnoses en het inzetten van de MIR-methode, zijn er natuurlijk nog andere gouden tips die jou helpen bij het creëren van een ijzersterke afvalmindset. Hieronder deel ik er een aantal met je: 

  • Ga aan de slag met positieve affirmaties zodat je in jezelf gaat en blijft geloven. 
  • Breng je doel helder in kaart én ga na waarom je het zo belangrijk vindt om af te vallen. 
  • Heb je even een mindere dag? Wees niet te streng voor jezelf en begin morgen weer met frisse moed. 
  • Focus je op het positieve: heb je vandaag gezond gegeten? Chapeau! Ben je al een aantal gram afgevallen? Feestje waard!

Bovenstaande tips zijn een gratis extraatje van mij naar jou. Hoezo? Omdat álles wat ik in dit blog deel onderdeel is van mijn betaalde afvaltraject. Dus… Denk jij na het lezen van dit blog dat je hulp nodig hebt bij het creëren van een juiste mindset voor afvallen? En ben je op zoek naar een traject waarmee je minimaal één kilo per week afvalt? Bekijk dan gauw mijn aanbod of plan een vrijblijvend belletje in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer

Jaimy Strik, hypnocoach helpt jou met afvallen. Zij toont een fles water gevuld met fruit en een glas water.

Hi! Ik ben Jaimy Strik

En ik ben no-nonsense hypnocoach die niet houdt van ellenlange trajecten en ingewikkelde restricties, maar wel van succesvolle transformaties die passen bij wie je bent.

Benieuwd waarom het je niet lukt om af te vallen?

In mijn e-book lees je welke drie hypnoses jouw afvalproces tegenhouden én hoe je die blokkades kunt doorbreken.

Klaar voor een gezond leven zonder restricties?