Zo eet je – op een gemakkelijke en leuke manier – gezonder en bewuster

gezonder leren eten

Gezonder leren eten: we weten allemaal dat het goed is en toch is het verdomde moeilijk. Zoveel mensen nemen zich voor voorgoed die slechte eetgewoontes achter zich te laten, maar kunnen gaandeweg tóch de verleiding niet weerstaan. Herkenbaar? Dan heb ik goed nieuws voor je. In dit blog deel ik namelijk hoe je op een laagdrempelige en ook nog eens leuke manier gezonder leert eten. 

En da’s een extraatje van mij naar jou, want álle informatie die ik in dit blog deel over gezonder leren eten is onderdeel van mijn betaalde trajecten. Lucky you!

Gezonder leren eten 

Gezonder leren eten betekent dat je slechte eetgewoontes achter je moet laten en gezonde, nieuwe eetgewoontes moet aanleren en volhouden. Dat kan een behoorlijke uitdaging zijn. Zoals ik in dit blog al vertelde is eten in de meeste gevallen emotie. En die emotie ligt verscholen in je onderbewustzijn (het gebied tussen het bewustzijn en het onbewuste). 96 % van wat je doet en denkt ligt in ons onderbewustzijn, de overige 4 % in ons bewustzijn. 

Zoals je wellicht kunt begrijpen is het dus goed om dat onderbewustzijn van ons aan te pakken en aan de slag te gaan met het gedag zeggen tegen slechte eetgewoontes. Het is dan ook goed om je te beseffen dat dat niet van de een op andere dag gedaan is. Wél kunnen onderstaande tips fungeren als handvatten waarmee je gezonder leert eten zónder dat het je al te veel moeite kost. 

Tip 1: Geen pakje, geen zakje, geen gemakje

Als je mijn cliënten vraagt hoe gezonder leren eten, zeg ik altijd: ‘Geen pakje, geen zakje, geen gemakje’. Hoewel veel mensen denken dat het niet meer gebruiken van pakjes en zakjes ertoe leidt dat je uren in de keuken moet staan, is niks minder waar. Zelf kook ik al heel lang niet meer met pakjes en zakjes en durf ik te zeggen dat ik echt niet langer in de keuken sta dan daarvoor. Met de juiste kennis en handigheidjes tover je binnen handomdraai namelijk heerlijke recepten op tafel. Nieuwsgierig? Op Instagram deel ik regelmatig receptjes!

Tip 2: Blijf van je sausjes af of ga voor een gezond alternatief

Mayonaise bij de friet of curry bij een frikandel: ik weet het, het is héérlijk. Maar wat ik ook weet is dat het rete slecht is voor je lijf en dus daag ik je uit om van die sausjes af te blijven. Dat kan in het begin best een uitdaging zijn en dus is het makkelijker om te gaan voor een gezond alternatief. Zo maak ik zelf mijn sausjes altijd op basis van Griekse yoghurt. Stukken beter dan een klodder mayo en echt niet minder lekker. 

Tip 3: Drink geen water bij het eten 

Ik hoor je denken: ‘Water bij je eten is toch juist goed?’ Ha, nee. Verteringssappen (zoals speeksel en maagsappen) zijn belangrijk voor het verteren van voeding. Wanneer je drinkt tijdens het eten, verdunnen die sappen en verteer je voeding minder goed. Dat betekent dat alle goede voedingsstoffen niet goed worden opgenomen. Wie gezonder wil leren eten, kan dus enkel door geen water meer te drinken bij het eten, het verschil maken. Tip: drink een half uur voor en een half uur na je maaltijd. 

Tip 4: Eet zonder je telefoon

Gezonder leren eten gaat niet alleen om gezonde keuzes maken, maar ook om bewust eten zodat je ervaart wanneer je vol zit en je dus niet gaat overeten. Mocht jij vaak een te vol gevoel hebben, dan kan het goed zijn dat dat komt doordat je op je telefoon zit. In al die uren dat je namelijk op je telefoon zit, ben je het besef van tijd kwijt. Je zit in een soort trance waardoor je niet voelt wanneer je verzadigd bent en daardoor blijft eten. Het is dan ook aan te raden die telefoon weg te leggen tijdens het eten en bewust van je ontbijt, lunch of diner te genieten. 

Ben je benieuwd welke hypnoses jou nog meer belemmeren in je afvalproces? Download dan mijn ebook en kom erachter hoe je die blokkades kunt doorbreken. 

Afvallen met hypnose

Het kan natuurlijk goed zijn dat bovenstaande tips voor jou niet werken, omdat je je onderbewustzijn niet onder controle krijgt. Eventuele slechte eetgewoontes kunnen nou eenmaal heel diep in je verscholen liggen waardoor het je niet lukt ze aan te pakken. Mocht dat nou het geval zijn, dan is het goed om aan de slag te gaan met hypnose. Met hypnose pak je namelijk de oorzaak van jouw probleem aan waardoor je niet langer terug zal vallen op je streefgewicht en voorgoed lekker in je vel zit. Klinkt dat jou als muziek in de oren? Plan dan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in via deze link

1 gedachte over “Zo eet je – op een gemakkelijke en leuke manier – gezonder en bewuster”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer

Jaimy Strik, hypnocoach helpt jou met afvallen. Zij toont een fles water gevuld met fruit en een glas water.

Hi! Ik ben Jaimy Strik

En ik ben no-nonsense hypnocoach die niet houdt van ellenlange trajecten en ingewikkelde restricties, maar wel van succesvolle transformaties die passen bij wie je bent.

Benieuwd waarom het je niet lukt om af te vallen?

In mijn e-book lees je welke drie hypnoses jouw afvalproces tegenhouden én hoe je die blokkades kunt doorbreken.

Klaar voor een gezond leven zonder restricties?