Gezond afvallen

gezond-afvallen

Gezond afvallen, wie wil dit nou niet? Want iedereen kan leven op een blaadje sla en liters water, maar wordt je daar gezonder van? Nee, zeker niet.

En tenslotte wil je dat de kilo’s eraf gaan en er ook vanaf blijven. En vooral niet in een jojo stand terecht komen. Waar je ook nog eens hormonen mee uit raken met alle gevolgen van dien. Ik moet er niet aan denken. Jij toch ook niet?!

Gezond afvallen

Gezond afvallen heeft te maken met een aantal facetten. En vooral met structuur en regelmaat. In de deze blog geef ik jou een aantal supertips waarmee je makkelijk en verantwoord gezond gaat afvallen. En dat je jouw streefgewicht én je droomfiguur behaalt.

Ochtendroutine

Persoonlijk ben ik enorm van fan een goeie ochtendroutine om gezond af te vallen. Je zet jezelf direct in een staat van gezonde (eet)gewoontes voor die dag.

Vroeg opstaan

Bepaal voor jezelf een tijdstip waarin het haalbaar is om je ochtendroutine af te wikkelen. Ik sta bijvoorbeeld een uur eerder op dan mijn gezin zodat ik echt die tijd aan mezelf kan besteden zonder dat er iemand vraagt waar zijn sokken liggen of dat ik nog even snel een blouse kan strijken.

Tandenpoetsen voor het ontbijt

Gezond afvallen begint al bij tandenpoetsen voor het ontbijt. Hiermee haal je alle bacteriën van je tanden die je anders in je spijsverteringsstelsel zou krijgen. Gebruik je daarbij ook nog eens een tongschraper heb je dubbel zoveel effect voor je gezondheid.

Water drinken

Drink na het tandenpoetsen twee á drie glazen water op nuchtere maag voor gezond afvallen. Hiermee vul je het vochttekort aan wat ’s nachts is ontstaan en je zet daarmee je spijsvertering aan het werk.

Gedurende de dag let je erop dat je per kilo lichaamsgewicht 30 ml water drinkt. Dat is de wiskundige rekenformule om je lijf gehydrateerd te houden en hongergevoel te voorkomen. Honger wordt immers vaak verward door dorst.

Zeezout

Pak daarbij ook wat korreltjes zeezout. Hierin zitten 96 mineralen die van nature al in je lichaam zitten, maar die door water te drinken ook weer je lichaam verlaten. Gezond afvallen is hiermee een makkie want je systeem is daardoor helemaal in balans.

Mediteren

Ik hou van snelle en makkelijke meditaties en vooral in de ochtend zodat ze niet veel tijd in beslag nemen. Start je dag met de MIR-methode die zelfheling in een handomdraai voor elkaar krijgt. Je (her)programmeert je systeem als het ware zodat gezond afvallen nog sneller binnen handbereik ligt. Letterlijk én figuurlijk.

Steek je hand uit en wrijf er telkens met de andere hand overheen. Tijdens het wrijven zeg je de volgende zinnen achter elkaar op. En elke zin maar liefst drie keer.

MIR-methode

  • Zuurgraad optimaliseren
  • Detox alle toxische belasting
  • Vader loskoppelen
  • Moeder loskoppelen
  • Meridianen zuiveren
  • Alle tekorten aanvullen
  • Hormoonstelsel in evenwicht brengen
  • Basisbehoeften aanvullen
  • Chakra’s en aura optimaliseren
  • Missie verduidelijken

Donna Eden

Vervolgens doe je een energiser van Donna Eden. Heel kort en makkelijk om zo je energie te boosten om ook die dag gezond afvallen mogelijk te maken. Want heb je voldoende energie maak je bewustere keuzes voor gezonde voeding en heb je meer zin om te bewegen. Al is het maar een extra wandeling of bijvoorbeeld met de fiets naar de supermarkt.

Sporten of stretchen

Dat uurtje eerder opstaan waar ik het eerder in deze blog over had? Gebruik dat om minimaal een half uur te sporten, mediteren of stretchen. Gezond afvallen betekent ook dat je met sporten spieren opbouwt en vet gaat verbranden. En met het stretchen onderhoudt je je spieren en pezen en voorkom je zeer zeker dat je blessures oploopt.

Gezond eten

Mijn tips op eetgebied om gezond afvallen voor elkaar te krijgen is om zo laat mogelijk te ontbijten en zo vroeg mogelijk avond te eten. Een vorm van intermittent fasting waardoor je maagsappen sterker worden in de ochtend en je darmen in de avond te rust krijgen om te verteren. Werkt als een tierelier!

Daphne Deckers

Ik eet alles, maar ik eet niet alles op!

Combinatie eten

Gezond afvallen betekent ook vooral geen voedselgroepen weglaten zoals bijvoorbeeld koolhydraten. Eet zoveel mogelijk in combinaties van eiwitten, koolhydraten, vetten en vezels en de kilo’s en centimeters vliegen eraf. Dus als je een boterham eet met een plakje kaas of ham leg je er ook komkommer en/of tomaat op.

VYTAL app

Ik werk zelf met mijn cliënten met de VYTAL app die ervoor zorgt dat ze makkelijk en snel, maar vooral ook gezond kunnen afvallen op de juiste manier. En omdat je gewoon nog alles eet is het veel beter vol te houden dan elk ander dieet dat je ooit gedaan hebt. Het mooie van deze app is die twee weken op proef mag gebruiken. Doe er je voordeel mee!

Plannen

En last but not least: plannen. Kijk hoe je week loopt en pas de 80/20 regel toe. Tachtig gezond en twintig iets minder. Pak op een feestje een taartje of een paar glazen alcohol. Maar gedoseerd en geniet er dan ook van. De rest van de week pak je gewoon je gezonde gewoontes weer op. En op tijd de boodschappen in huis waardoor je niet misgrijpt. Of van te voren al eten bereiden zodat je niet gaan snacken door een hongerklap of te weinig tijd.

Hulp inschakelen

Ik begrijp het helemaal als je het lastig vindt om structuur aan te brengen in je leven om gezond af te vallen. Heb je daar hulp bij nodig ben je meer dan welkom in mijn praktijk. Naast bovenstaande tips en trics kan ik je nog veel meer vertellen hoe je die healthty lifestyle onder de knie krijgt. En dat in combinatie met een sterk staaltje mindset. Zie het als een liefdevolle schop onder je kont die je misschien wel kunt gebruiken.

Wil je meer lezen over gezond afvallen? Hier vind je mijn andere blogs!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer

Jaimy Strik, hypnocoach helpt jou met afvallen. Zij toont een fles water gevuld met fruit en een glas water.

Hi! Ik ben Jaimy Strik

En ik ben no-nonsense hypnocoach die niet houdt van ellenlange trajecten en ingewikkelde restricties, maar wel van succesvolle transformaties die passen bij wie je bent.

Benieuwd waarom het je niet lukt om af te vallen?

In mijn e-book lees je welke drie hypnoses jouw afvalproces tegenhouden én hoe je die blokkades kunt doorbreken.

Klaar voor een gezond leven zonder restricties?