Wil je buikvet verliezen? Met deze bewezen tips gaat het je lukken

buikvet verliezen

Voor de meeste vrouwen is de buik de plek van hun lichaam waar ze het minst tevreden over zijn. Eén van de meest populaire zoektermen zijn ‘buikvet verliezen’ en ‘hoe buikvet verliezen’. Ze vinden hun buik te slap of te dik en vragen mij dan ook geregeld hoe ze buikvet kunnen verbranden. En hoewel het niet onmogelijk is, is het goed om te weten dat het verbranden van buikvet geen eitje is. Je buik is immers de plek waar vet als eerste wordt opgeslagen en dus is het essentieel om de juiste kennis in huis te hebben wil je een strakkere buik krijgen. In dit blog lees je daarom alles wat je moet weten om buikvet te verliezen. 

Ook deel ik een aantal tips met je. 

Buikvet verliezen

Voordat ik concrete tips met je deel die ervoor zorgen dat je buikvet gaat verliezen, is het eerst goed om even een nuance aan te brengen. Buikvet is namelijk niet per se slecht zolang je buikomtrek maar niet meer dan 80 centimeter is. Hoe dat zit? Vanuit de evolutie hebben vrouwen meer buikvet om zo voldoende energie te hebben tijdens hun zwangerschap hun kindje te beschermen. Het is voor vrouwen dan ook lastiger om buikvet te verbranden dan voor mannen.

Daarnaast is het goed om te weten dat plaatselijk vet verbranden in principe niet kan. Het is dus niet mogelijk om enkel vet rondom je buik kwijt te raken en de rest van je lichaam hetzelfde te houden. 

Hoe ‘buikvet verliezen’?

Buikvet verliezen is geen kwestie van minder eten en heel veel sporten. Zoals velen van jullie weten hangt afvallen – en dus ook buikvet verliezen- af van een aantal factoren: bewegen, eten, slapen, energie en mindset. Verwacht dan ook niet dat je er met enkel gezond eten bent. Ik adviseer je dan ook om onderstaande tips allemaal te implementeren in je leven zodat je op een verantwoorde manier (lees: voldoende voedingsstoffen en niet over je grenzen gaan) buikvet verliest. 

Benieuwd hoe het zit met bewegen, eten, slapen, energie en mindset? Hier lees je meer over mijn unieke BESEM-methode waarmee vrouwen één kilo per week afvallen. 

Tip 1: Start je dag met eiwitten

Zoals velen van jullie weten start ik mijn dag vaak met een bakje yoghurt en da’s niet zonder reden. Wie buikvet wilt verbranden, doet er goed aan om te ontbijten met veel eiwitten. Niet omdat je daarmee automatisch je buikvet verliest, maar wel omdat je daardoor de rest van de dag minder honger hebt. Zo blijkt uit onderzoek dat mensen die ontbijten met veel eiwitten, 60 % minder aan eten denken dan mensen die dat niet doen. Sterker nog: ze eten ruim 400 calorieën per dag minder, enkel omdat ze een verzadigder gevoel hebben. 

Tip 2: Vermijd stress

Hoewel de meeste mensen denken dat buikvet verliezen aankomt op gezond eten en veel bewegen, is mindset ook een hele belangrijke pijler. Wie zich onrustig en gestrest voelt, maakt een hoge dosis van het het stresshormoon cortisol aan. En cortisol zorgt er weer voor dat je meer vet rondom de buik opslaat en een minder verzadigd gevoel ervaart. Daarnaast zorgt cortisol ervoor dat je bloedsuikerspiegel verhoogd en je metabolisme verlaagd, waardoor het ook nog eens lastiger is om vet te verbranden. Kortom: het is goed om stress zoveel mogelijk te vermijden en lekker in je vel te zitten. 

Wil je weten hoe je minder stress ervaart en juist meer in balans komt? Je leest het in dit blog. 

Tip 3: Doe geregeld krachttraining

Iedere vrouw die één van mijn trajecten volgt, adviseer ik om minimaal dertig minuten per dag te bewegen. Krachttraining is daarbij een belangrijk onderdeel. Door krachttraining maak je namelijk meer spieren aan dat het vet in je lichaam vervangt. Ook zorgt zo nu en dan met gewichten in de weer gaan ervoor dat je spiermassa wordt verhoogd en je in rust meer calorieën verbrandt. Mocht je nieuw zijn met krachttraining, dan adviseer ik je aan de slag te gaan met een personal trainer zodat je exact weet hoe je effectief en verantwoord traint. 

Tip 4: Slaap voldoende

Wist je dat je lichaam tijdens je slaap als het ware wordt gereinigd? Voldoende slaap is dan ook essentieel om buikvet – en überhaupt – kilo’s kwijt te raken. Daarnaast zorgt voldoende slaap er ook voor dat je minder stress ervaart (zie tip 2) én dat je uitgerust wakker wordt waardoor je iedere dag weer voldoende energie hebt om gezonde keuzes te maken. Uit onderzoek blijkt ook dat een lichaam dat in balans is, makkelijker vet verbrandt dan een lichaam dat uit balans is. 

Tip 5: Heb geduld

Ha, deze tip implementeren is vaak lastiger dan verwacht. Buikvet verliezen kost namelijk tijd, ook al begrijp ik maar al te goed dat je het liefst morgen al een strakke buik wil hebben. Genoeg geduld – en dus een juiste mindset voor afvallen – is dan ook één van de sleutels tot het verbranden van buikvet. Zolang je vertrouwen blijft houden, bereid bent die knop om te zetten en je doel voor ogen houdt zul je uiteindelijk buikvet verliezen. 

Wil jij afvallen en specifiek buikvet verliezen, maar heb je aan bovenstaande tips niet genoeg en wil je begeleiding? In mijn trajecten help ik vrouwen af te vallen met een sterke mindset zodat ze vol zelfvertrouwen hun leven kunnen leiden. Nieuwsgierig? Hier lees je er meer over. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer

Jaimy Strik, hypnocoach helpt jou met afvallen. Zij toont een fles water gevuld met fruit en een glas water.

Hi! Ik ben Jaimy Strik

En ik ben no-nonsense hypnocoach die niet houdt van ellenlange trajecten en ingewikkelde restricties, maar wel van succesvolle transformaties die passen bij wie je bent.

Benieuwd waarom het je niet lukt om af te vallen?

In mijn e-book lees je welke drie hypnoses jouw afvalproces tegenhouden én hoe je die blokkades kunt doorbreken.

Klaar voor een gezond leven zonder restricties?