Buikvet verbranden

Wil je een plattere buik krijgen en buikvet verbranden? Dan kun je daar een aantal dingen voor doen.
lekker in je vel zitten

Buikvet verbranden is toch wel één van de meest besproken onderwerpen in mijn praktijk. Overgewicht kan nog zo netjes verdeeld zijn over je lijf, maar dat knuffelrandje dat over je broek hangt valt op de één of andere manier toch het meeste op als je in de spiegel kijkt. 

Visceraal vet en buikvet verbranden vanuit esthetisch oogpunt is één ding, maar wat denk je van je gezondheid? Het vet wat op je buik zit heet visceraal vet en is het gevaarlijkste vet dat je op je lichaam hebt zitten. Het beschermd je organen zodat ze niet tegen elkaar aan zitten. Maar een teveel aan visceraal vet kan leiden tot ontstekingen en hoge bloeddruk, waardoor de kans op gezondheidsproblemen toeneemt. 

Ook mensen met een gezond gewicht kunnen een teveel aan visceraal vet hebben waardoor het nodig is om dit buikvet te verbranden.

Jaimy Strik - Buikvet verbranden

Buikvet verbranden

Wil je een plattere buik krijgen en buikvet verbranden? Dan kun je daar een aantal dingen voor doen. Ik geef je mijn top 7 met praktische tips en kijk vooral wat bij je past. Want iets doen waar je een hekel aan hebt werkt niet. Het moet tenslotte wel leuk blijven terwijl jij je buik dunner ziet worden.

Tip 1: Onbewerkt voedsel eten

Alle Personal Trainers en Voedingsdeskundige waar ik mee werk zeggen allemaal hetzelfde als het aankomt op afvallen. En dan met name met buikvet verbranden: eet zo onbewerkt mogelijk. Dat betekent waar je kunt pakjes, zakjes of gemakjes weglaten. Maar liefst 70% van je resultaten behaal jij uit je voeding. Dus waarom zou je daar niet mee beginnen?

Ik snap dat je niet uren in de keuken kunt staan om spaghettislierten te draaien, maar maak in ieder geval de saus van verse ingrediënten. En een verse soep maak je in een handomdraai makkelijk en snel met een soupmaker bijvoorbeeld.

Rondje in de supermarkt

Regel nummer 1 in de supermarkt is: koop je producten zoveel mogelijk in de buitenste ring van de supermarkt als je buikvet wil verbranden. Daar staat de minst bewerkte voeding. In het midden van de winkel staan de koekjes, snoepjes en bewerkte producten zoals ontbijtspullen en potten met saus.

Jaimy Strik - Buikvet verbranden-2

Tip 2: Alcohol en buikvet

Alcohol drinken staat buikvet verbranden enorm in de weg. Alcohol zorgt er namelijk voor dat je lichaam vet anders opslaat. Je lever begint als eerste de alcohol af te breken, omdat het een giftige stof is waar het zo snel mogelijk vanaf wil. Het vet uit eten wordt dan bijna allemaal opgeslagen. Vooral op je buik en de organen.

Daarnaast zorgt alcohol ervoor dat je het hongerhormoon ghreline gaat werken. Je gaat hierdoor meer eten. Vooral vettig en hartig waar de meeste calorieën in zitten.

Tip 3: Calorieën minderen

Nu we het dan toch over calorieën hebben: minder eten dan je aan energie verbruikt. Dit is een simpele wiskundige formule om je buikvet verbranden voor elkaar te krijgen. En nee, je hoeft je jezelf daarvoor niet uit te hongeren. Doe dat juist niet want je lichaam gaat daarmee in spaarstand. Alles wat je daarna eet komt dubbel zo hard weer op je buik aan.
Jaimy Strik - Buikvet verbranden

Tip 4: Bewegen

Meer energie verbranden dan je binnenkrijgt aan voeding helpt ook onwijs voor buikvet verbranden. Zonder sport of beweging stimuleer je nauwelijks buikvetverbranding. Een manier die tot wel 7 x meer vetverbranding oplevert is een korte, hoge intensiteit training. Ook wel HIIT genoemd.
Uit onderzoek is gebleken dat vrouwen die 3 x per week een HIIT training in plaats van cardio doen na 15 weken:

  • Een lager vetpercentage hebben;
  • En veel meer buikvet en vet rond de benen verloren.

Met cardio gebruik je alleen langzame spiervezels. Bij HIIT gebruik je 3 x zoveel spiervezels namelijk de langzame, snelle en supersnelle. Ook maak je nog eens meer testosteron en groeihormoon HGH aan die beide vetverbranding verhogen.

Invest in rest

BESEM-methode bewegen

Bewegen

BESEM-methode eten

Eten

BESEM-methode slapen

Slapen

BESEM-methode energie

Energie

BESEM-methode mindset

Mindset

Tip 5: Slapen

De niet zo geheime manier voor buikvet verbranden is dus minder eten en meer bewegen. Tijdens je slaap verbrandt je ook calorieën. Iemand van 68 kilo verbrand gemiddeld met 7 uur slaap maar liefst 440 calorieën. Dat is vergelijkbaar met 35 minuten hardlopen.

Leptine en ghreline 

En tijdens je slaap wordt het hormoon leptine aangemaakt. Dat zorgt ervoor dat je na je maaltijd een verzadigd gevoel hebt. Voldoende slaap verlaagd van het hormoon ghreline waardoor het hongergevoel afneemt. Slaaptekort verstoort de balans van deze hormonen. Tips voor slapen als Doornroosje kun je lezen in dit artikel.

Tip 6: Stress

En wat denk je van buikvet verbranden door je stresslevel naar beneden te brengen? Stress zorgt voor een verhoging van het hormoon cortisol. Dit hormoon zorgt er juist voor dat je vet gaat vasthouden.

Voor elk mens geldt dat stressfactoren anders werken in hun hoofd. Maar de manier waarop je ermee omgaat kun je wel aanpassen. Ervaar jij regelmatig stress kijk dan eens hoe je dit kunt veranderen. Ik zeg altijd; verander het verhaal in je hoofd en de hele wereld veranderd met je mee. Met hypnotherapie bijvoorbeeld.

Jaimy Strik - Buikvet verbranden-3

Tip 7: Koude training en bruin vet

En daarnaast ben ik fan van koude training en daarmee bruin vet creëren. En met dat bruine vet gaat buikvet verbranden makkelijker dan met wit vet. Mensen met overgewicht hebben beduidend minder bruin vetweefsel in vergelijking met mensen met een gezond BMI.
Bruin vet activeer je door kou van buitenaf. Zoals met koud water door douchen, bad of zwemmen. Kouder aankleden kan ook bijvoorbeeld of door je thermostaat lager zetten dan je gewend bent.

Waanzinnige resultaten

Buikvet verbranden is niet moeilijk, als je maar weet hoe. Je hebt nu 7 van mijn top tips gelezen. Ik heb daarmee waanzinnig resultaten bereikt met mijn cliënten. Wellicht kan jij wel wat meer tips en trics gebruiken om dat ideale figuur te bereiken. Ben jij er klaar voor om met samen met mij aan de slag te gaan?

Werkwijze

Zo gaan we samen te werk en ga je weer lekker in je vel zitten

01

Wat past er bij jou?

Je kiest de manier van begeleiding die bij je past: een online training, 1:1 begeleiding of mijn PREMIUM-traject. Welke manier je ook kiest, lekker in je vel zitten ga je sowieso. 

02

De bezem door je leven

We halen stap voor stap de bezem door jouw leven pakken niet alleen eten, maar ook bewegen, slaap, energie en mindset aan, zodat je voor eens en voor altijd je streefgewicht blijft behouden en iedere dag vol frisse energie leeft.

03

Jij blijft op je streefgewicht

Ik geef je alle handvatten die je nodig hebt om met een sterke mindset af te vallen zodat je zelfverzekerd en vol energie je leven kunt leiden. Zeg gedag tegen de ongezonde, gefrustreerde en onzekere versie van jezelf en verwelkom juist een een gelukkigere en gezondere versie.

Een uniek en bewezen programma van 12 weken voor iedere ambitieuze vrouw die met een sterke mindset voorgoed die overtollige kilo’s kwijt wil raken.

Geen tijd om te werken aan een gezondere en gelukkigere versie van jezelf? Da’s geen excuus met dit online programma. Geheel in je eigen tijd ga je aan de slag met mijn succesvolle BESEM-methode waarin je met gemak een kilo per week verliest. Het resultaat? Weer lekker in je vel zitten. Aan de hand van vijf pijlers – bewegen, eten, slapen, energie en mindset – geef ik je alle handvatten die je nodig hebt om je streefgewicht te bereiken en te behouden.

Zelf aan de slag met de online training

Zelfstandig, maar mét begeleiding

Ik ben jouw stok achter de deur én cheerleader, terwijl je zelf aan de slag gaat.

‘Van startgewicht naar streefgewicht in 12 weken’

Maar liefst 12 weken lang begeleid ik je in vijf 1 op 1-sessies naar een gezondere, gelukkigere en betere versie van jezelf. Ik geef je alle handvatten die je nodig hebt om nu wel voorgoed dat buikvet te verbranden en die overtollige kilo’s te verliezen. We gaan niet alleen aan de slag met gezonde voeding, maar ook met bewegen, slapen, energie en mindset. Vijf pijlers die stuk voor stuk van cruciaal belang zijn om je buikvet te verbranden.