Eén kilo per week afvallen mét een iJzersterke mindset en vol vertrouwen? Maak kennis met mijn BESEM-methode

Jaimy Strik - Afvallen onder begeleiding - besem methode

Wie mij al een tijdje volgt, heeft de term ‘BESEM-methode’ vast wel eens voorbij zien komen. En dat is niet gek. Vanuit mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van vrouwen in hun afvalreis, ontwikkelde ik een aantal jaar geleden de BESEM-methode. Een methode waarmee je werkt aan je algehele fysieke en mentale gesteldheid zodat je met gemak één kilo per week afvalt én je streefgewicht behoudt. Nieuwsgierig? In dit blog vertel ik er alles over.

BESEM-methode

Goed, de BESEM-methode dus. Maar wat houdt het nou concreet in? Je kunt de BESEM-methode zien als een manier om voor eens en voor altijd overtollige kilo’s te verliezen en de rest van je leven lekker in je vel te zitten. De BESEM-methode gaat namelijk verder dan enkel afvallen. Het is een methode waarmee je zowel lichamelijk als geestelijk goed in je vel gaat zitten. Een totaalpakket waarmee je voorgoed een leefstijl creëert waar je altijd al zo naar verlangde. 

De BESEM-methode focust zich op vijf onderdelen: bewegen, eten, slapen, energie en mindset. Vanuit mijn ervaring weet ik namelijk dat afvallen veel meer is dan enkel gezond eten. Een gezonde en gelukkige leefstijl kan enkel behaalt worden door je te focussen op de vijf pijlers. Zo voel je je gelukkig, gezond én geniet je van het leven. 

Bewegen

De eerste pijler binnen de BESEM-methode is bewegen. Iedereen weet namelijk: bewegen is gezond. Zowel voor je lichaam als voor je geest. Het zorgt ervoor dat je calorieën verbrand waardoor je afvalt, maar ook dat je ruimte en rust in je hoofd ervaart. Ga maar eens na hoe je je voelt na een uurtje sporten of wandelen: grote kans dat je vol energie zit. Door bewegen maak je namelijk het gelukshormoon endorfine aan waardoor je een blijer mens bent. En dat gelukkige gevoel? Dat is dé basis voor een gezonde en gelukkige leefstijl. 

Eten

Ha, wie af wilt vallen weet dat een gezond eetpatroon niet kan ontbreken. Om af te vallen is het zaak dat je minder calorieën eet dan dat je verbrandt. Maar let op: zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt. Veel mensen vergeten dit namelijk waardoor ze spieren gaan verbranden in plaats van vetten. En dat? Dat zorgt voor een slap gevoel. Zelf zweer ik bij de VYTAL-app: een app die op maat gemaakte voedingsschema’s creëert. Al mijn cliënten werken ook met deze app en zien de kilo’s eraf vliegen. 

Benieuwd hoe je gemakkelijk gezonder eet? Lees erover in dit blog

Slapen

Je kent ze vast wel: van die dagen dat je zó moe bent dat je gaat schransen en vooral geen zin hebt om een gezonde maaltijd voor jezelf te maken. Exact dat is de reden waarom slapen zo belangrijk is voor een fittere en gezondere versie van jezelf. Slaap is essentieel voor de hersenen. Uit onderzoek is gebleken dat onze hersenen veranderen als we lange tijd te weinig slaap hebben. Daardoor heb je moeite met gezonde keuzes maken, maar ook met knopen doorhakken en problemen oplossen. 

Naast dat slaap dus belangrijk is voor je mentale welzijn, is het ook voor je fysiek gesteldheid van belang. Tijdens je slaap rust je lichaam letterlijk uit. Je laadt je weer op voor een nieuwe dag waardoor je je fit en energiek voelt en met gemak de dag doorkomt.

Ben je een echte nachtbraker? Met deze tips slaap je geheid als een roosje. 

Energie

De vierde pijler binnen de BESEM-methode is energie. En deze pijler heeft eigenlijk best wel wat overeenkomsten met slapen. Als je geen energie hebt – onder meer door te weinig slaap – grijp je vaker naar ongezonde producten en kom je niet aan sporten toe. En weet je wat het leuke is? Niet alleen een goede nachtrust geeft je veel energie. In mijn programma’s leer ik mijn cliënten bijvoorbeeld diverse technieken waardoor ze meer energie ervaren. Eén van die technieken is van Donna Eden.

Ik raad je dan ook aan eens na te gaan wat je energie geeft en wat je energie kost. Hoe kun je ervoor zorgen dat je meer dingen doet waar je energie van krijgt? 

Mindset

Afvallen is niet alleen eten en bewegen, maar ook vooral mindset. Ik durf best te zeggen dat je zonder een juiste mindset namelijk niet afvalt. En al helemaal niet je streefgewicht kan behouden. Wie iedere dag opstaat en ervan overtuigd is dat afvallen niet gaat lukken, zal die kilo’s beslist niet kwijtraken. Wie iedere dag opstaat en ervan overtuigd is dat afvallen een eitje is, zal die kilo’s beslist wel kwijtraken. En dat betekent dat het makkelijker wordt om alles op alles te zetten om je streefgewicht te behalen. Simpelweg omdat je gelooft in jezelf en wéét dat het gaat lukken. 

Hier lees je hoe je een sterke mindset voor afvallen creëert. 

Livedag: BESEM-methode

Nu je weet wat de BESEM-methode inhoudt, kan ik me voorstellen dat je denkt: ‘Oké, leuk. En nu?’ Om die reden organiseer ik op 17 maart 2023 het BESEM-event. Een livedag waarin ik je alle handvatten geef om aan de slag te gaan met de BESEM-methode. Ik leer je concreet wat je wel en niet moet doen zodat je gezonder en gelukkiger wordt. Wil je daar meer over weten? Bezoek dan deze pagina. Uiteraard kun je me ook altijd een berichtje sturen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer

Jaimy Strik, hypnocoach helpt jou met afvallen. Zij toont een fles water gevuld met fruit en een glas water.

Hi! Ik ben Jaimy Strik

En ik ben no-nonsense hypnocoach die niet houdt van ellenlange trajecten en ingewikkelde restricties, maar wel van succesvolle transformaties die passen bij wie je bent.

Benieuwd waarom het je niet lukt om af te vallen?

In mijn e-book lees je welke drie hypnoses jouw afvalproces tegenhouden én hoe je die blokkades kunt doorbreken.

Klaar voor een gezond leven zonder restricties?