Afvallen onder hypnose: Ontdek de kracht van je Onderbewuste!

Afvallen onder hypnose. Misschien heb je weleens van deze methode gehoord? Of is het compleet nieuw voor je? Hai, mijn naam is Jaimy Strik en als hypnocoach heet ik je welkom bij deze unieke benadering van gewichtsverlies!

lekker in je vel zitten

Wat is afvallen onder hypnose?

Hypnose is een ongelooflijk krachtige tool waarmee ik je kan helpen je streefgewicht te bereiken door direct in te werken op je onderbewuste. Maar wat is hypnose nou eigenlijk en hoe kan het je helpen om blijvend gewicht te verliezen?

Wat is hypnose en hoe werkt het voor afvallen?

Hypnose is een natuurlijke staat van bewustzijn, vergelijkbaar met wanneer je volledig opgaat in een boek of film en de wereld om je heen lijkt te vervagen. Herken je dit? In deze staat van verhoogde ontvankelijkheid kan ik suggesties rechtstreeks in je onderbewuste worden inplanten, waar ze diep verankerd blijven en je gedrag beïnvloeden. En wees gerust: ik kan jou geen suggesties geven waar je niet achter staat.

Voor afvallen onder hypnose richt ik me als hypnocoach op jouw onderbewuste omdat dit de plek is waar gewoonten, overtuigingen en emoties met betrekking tot eten en lichaamsbeeld worden gevormd. Door positieve suggesties en visualisaties in dit deel van je geest te introduceren, kunnen destructieve patronen doorbroken worden en zo nieuwe, gezonde gewoonten gecreëerd.

Het belang van het onderbewuste bij gewichtsverlies

Het onderbewuste is als een krachtige computer die draait op programma’s die we vaak niet eens bewust kennen. Deze programma’s bepalen ons gedrag, onze gewoonten en onze reacties op verschillende situaties, inclusief onze relatie met voedsel en ons lichaam.

Afvallen onder hypnose werkt door deze programma’s te herprogrammeren, zodat je automatisch gezondere keuzes maakt zonder dat je er bewust over hoeft na te denken. Dit betekent dat je niet alleen gewicht kunt verliezen, maar het ook kunt behouden op lange termijn, omdat de veranderingen in je onderbewuste duurzaam zijn.

medische psychologische basiskennis

Het proces van hypnose inductie

Het proces van het bereiken van een hypnotische staat is eenvoudiger dan je zou denken. Tijdens een sessie begeleid ik je als hypnotherapeut naar een staat van diepe ontspanning, waarin je geest openstaat voor suggesties. Ik gebruik daarvoor verschillende technieken zoals bijvoorbeeld geleide visualisatie, ademhalingstechnieken en ontspanningsoefeningen.

Zodra je in deze staat bent, geef ik gerichte suggesties die zijn ontworpen om je te helpen je gewichtsdoelen te bereiken. Deze suggesties voor afvallen onder hypnose zijn specifiek afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen. Denk hierbij aan jouw valkuilen met eten. Eet je teveel of juist te weinig? Kan je niet van chocolade afblijven of heb je een suikerverslaving? En de suggesties worden ook nog eens gegeven in een taal die resoneert met je onderbewuste geest.

BESEM-methode

De voordelen van afvallen onder hypnose

Afvallen onder hypnose biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele methoden van gewichtsverlies. Allereerst is het een natuurlijke en veilige benadering zonder bijwerkingen. Bovendien richt het zich niet alleen op het verliezen van gewicht, maar ook op het creëren van een gezonde relatie met voedsel en lichaamsbeeld.

Een ander voordeel is dat hypnose in mijn praktijk echt maatwerk is en volledig afgestemd wordt op jouw specifieke behoeften en uitdagingen. Of je nu worstelt met emotioneel eten, gebrek aan motivatie of een gebrek aan zelfvertrouwen, ik ontwikkel een programma ontwikkelen dat specifiek is afgestemd op jouw situatie.

tips meer bewegen

Het bewijs achter afvallen door hypnose

Misschien vraag je je af of afvallen onder hypnose echt werkt. Het antwoord is een overtuigend ja. Talrijke studies hebben aangetoond dat hypnose effectief kan zijn bij gewichtsverlies en het behoud van een gezond gewicht op lange termijn.

Eén daarvan is een interventiestudie van Franse onderzoekers waarin werd onderzocht of afvallen onder hypnose zinvol is. Aan dit onderzoek namen 80 volwassen met obesitas deel (BMI tussen 30 en 40) die ingedeeld werden in twee groepen. Een controlegroep en een interventiegroep. De controlegroep kreeg een dieetbehandeling die bestond uit acht groepsessies. De interventiegroep kreeg aanvullend acht hypnosesessies waarbij ook zelfhypnose werd aangeleerd.

Uit de gegevens die verzameld werden tijdens het onderzoek en acht maanden daarna bleek dat:

  • Hypnose een positief effect had op het verlies van controle op eten. Maar liefst 68% van de deelnemers uit de hypnosegroep scoorde na acht maanden laag op het verlies op controle tegenover slechts 11% van de controlegroep;
  • Ook het waargenomen hongergevoel was lager;
  • In de hypnosegroep was de BMI significant lager dan in de controlegroep.

De conclusie van de onderzoekers was dat afvallen onder hypnose een positief effect heeft op het eetgedrag en helpt om langdurig te vermageren en zo het streefgewicht te bereiken.

Bron: (1) Delestre, F., Lehéricey, G., Estellat, C., Diallo, M. H., Hansel, B., & Giral, P. (2022). Hypnosis reduces food impulsivity in patients with obesity and high levels of disinhibition: HYPNODIET randomized controlled clinical trial. The American Journal of Clinical Nutrition.

Werkt afvallen onder hypnose bij iedereen?

Omdat hypnose een natuurlijke toestand is die neerkomt op een diepe trance, mag je verwachten dat vrijwel iedereen onder hypnose kan worden gebracht. Uit statistieken blijkt zelfs dat getrainde hypnotherapeuten en -coaches ongeveer 95% van zijn cliënten onder hypnose kan helpen. In een enkel geval dus heeft de hypnose geen effect. Bij geen elke therapie kunnen garanties worden gegeven, ook niet bij hypnotherapie. De enige garantie echter die ik kan geven is dat ik mijn uiterste best zal doen om afvallen onder hypnose mogelijk te maken.

Een van de redenen waarom hypnose zo effectief is, is omdat het niet alleen gericht is op het veranderen van je gedrag, maar ook op het veranderen van je mindset. Door je diepste overtuigingen en emoties met betrekking tot eten en gewicht aan te pakken, kan hypnose blijvende veranderingen teweegbrengen die verder gaan dan alleen de weegschaal.

beter slapen tips

Klaar om te beginnen met afvallen onder hypnose?

Als je klaar bent om afscheid te nemen van crashdiëten, jojoën en eindeloze frustraties over gewichtsverlies, dan is afvallen onder hypnose misschien precies wat je nodig hebt. Neem vandaag nog contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking en ontdek hoe hypnose je kan helpen om je gewichtsdoelen te bereiken op een natuurlijke, duurzame en moeiteloze manier.