Afvallen met hypnose: hoe werkt dat en wat is het resultaat?

afvallen met hypnose

Afvallen met hypnose: waarom is het zo effectief? 

Heb je al tal van diëten geprobeerd zonder resultaat? Lukt het je maar niet om van je slechte eetgewoontes af te komen? En begin je er sterk aan te twijfelen of je die overtollige kilo’s ooit nog zult verliezen? Geen paniek. Afvallen door middel van hypnose is dan dé oplossing voor een fittere, gezondere en slankere versie van jezelf.  

In dit blog lees je alles over afvallen met hypnose en vertel ik waarom het zo effectief is. 

Je onderbewustzijn

Wie mij al een tijdje volgt, weet dat ik er heilig van overtuigd ben dat afvallen veel meer is dan gezond eten en voldoende bewegen. Ook slaap, energie en mindset zijn belangrijk. En specifiek over die laatste – mindset – is waar hypnose om de hoek komt kijken. Onze geest is veel sterker dan we doorgaans denken. Het heeft invloed op hoe we doen en denken. Ook als het gaat om eten en onze benadering van afvallen.  

Eten is in de meeste gevallen namelijk emotie. En die emotie? Die ligt verscholen in je onderbewustzijn (het gebied tussen het bewustzijn en het onbewuste). 96 % van wat je doet en denkt ligt in ons onderbewustzijn, de overige 4 % in ons bewustzijn. Ik zal je aan de hand van onderstaand voorbeeld uitleggen waarom het aanpakken van je onderbewustzijn nou zo belangrijk is in je afvalproces. 

Wanneer je besluit om overtollige kilo’s kwijt te raken en je dus weet dat je moet afvallen, dan is dat opgeslagen in je bewustzijn. Dit is – zoals je hierboven kan lezen – maar 4 %. De uiteindelijke beslissingen die jij neemt op basis van beelden en emoties – en waar je onderbewuste dus op reageert – is maar liefst 96 %. Je doet dus bijna alles vanuit je onderbewuste en dus kan het verdomde lastig zijn om af te vallen. In feite heeft je onderbewuste het beste met je voor, maar maakt het soms niet zulke handige keuzes. En dat geldt ook voor slechte eetgewoontes. 

Afvallen met hypnose

Nu je weet dat maar liefst 96 % van wat je doet in je onderbewuste is opgeslagen, is het ineens een stuk beter te verklaren waarom je – na tal van dieetpogingen – toch steevast weer op je startgewicht zit. Je kan namelijk nog zo gezond gaan eten, maar als je je onderbewuste niet aanpakt zul je vroeg of laat weer in je oude eetgewoontes terugvallen. Wil je voorgoed af van die gewoontes? Dan moet je dus – naast werken aan eten, slaap, energie en bewegen – ook aan de slag met je onderbewuste. 

En dat is exact wat je aanpakt met hypnose. Als hypnocoach breng ik je in een kunstmatig opgewekte trance waarin je vatbaarder bent voor suggesties die vervolgens weer worden vastgelegd in je onderbewuste. Met hypnose is het dan ook mogelijk om tot je onderbewustzijn door te dringen waardoor je bepaalde denkpatronen, vastgeroeste emoties en slechte gewoontes kunt doorbreken en veranderen. Met hypnose pak je dan ook – in tegenstelling tot strikte diëten – de oorzaak van jouw probleem aan waardoor je niet langer terug zal vallen op je streefgewicht en voorgoed lekker in je vel zit.  

Nog even over hypnose…

Hypnose (uit het Grieks hupnos, slaap) is dus een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Het is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin iemand ontspannen is en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Geregistreerde patronen van hersengolven tonen aan dat iemand onder hypnose zich in een toestand tussen waken en slapen bevindt.

Denk jij na het lezen van dit blog dat afvallen met hypnose voor jou de juiste manier is om voorgoed je streefgewicht te behouden? En ben je op zoek naar een traject waarmee je minimaal één kilo per week afvalt? Bekijk dan gauw mijn aanbod of plan een vrijblijvend belletje in!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer

Jaimy Strik, hypnocoach helpt jou met afvallen. Zij toont een fles water gevuld met fruit en een glas water.

Hi! Ik ben Jaimy Strik

En ik ben no-nonsense hypnocoach die niet houdt van ellenlange trajecten en ingewikkelde restricties, maar wel van succesvolle transformaties die passen bij wie je bent.

Benieuwd waarom het je niet lukt om af te vallen?

In mijn e-book lees je welke drie hypnoses jouw afvalproces tegenhouden én hoe je die blokkades kunt doorbreken.

Klaar voor een gezond leven zonder restricties?