Aankomen tijdens Pasen: zo voorkom jij dit!

aankomen tijdens pasen

Aankomen tijdens de Paasdagen één van je zorgen? Met deze simpele stappen zorg jij ervoor dat jij glansrijk deze feestdagen doorkomt.

Zou je echt aankomen tijdens Pasen? Welnee! Je wordt echt niet dik tussen Goede vrijdag en 2e Paasdag, maar tussen 2e Paasdag en goede Vrijdag zal ik je vertellen. Om een hele kilo aan te komen moet je in die vier dagen 1750 calorieën per dag extra eten.

Paaseieren

Aankomen tijdens Pasen alleen al van de Paaseieren? Dan moet je er echt heel veel eten. Reken even met me mee: pure paaseitjes zijn 44 calorieën per stuk gemiddeld. Om 7000 calorieën te eten, naast je gebruikelijke 2000 of 2500, moet je dus 159 eitjes eten. Standaard zitten er in een zakje 25. Dat betekent dat je tijdens de Paasdagen 6 héle zakken moet eten.

En zit je niet op die sugarrush te wachten? Dan zou je deze gezonde paaseitjes kunnen maken. Niet perse lager in kcal, maar wel zonder al die toegevoegde suikers. Je maakt ze met dadels, amandelen, rauwe cacao, geraspte kokos en topt ze af met gepofte quinoa. Superlekker!

Paasbrunch of paasontbijt

Ook met een uitgebreide paasbrunch of -ontbijt zul je niet direct aankomen tijdens Pasen. Het kan je echter wel belemmeren in het bereiken van je doelen. Je kunt dit eetmoment in no time ongezond maken. Daarom heb ik lijstje gemaakt met de lekkernijen die het meest gegeten worden met Pasen.

 • Sneetje paasstol                    155 kcal         
 • Paaseitje                                44 kcal
 • Paashaas van 150 gram       830 kcal
 • Gevuld eitje                            100 kcal
 • Wit pistoletje met kaas         271 kcal
 • Croissant                                161 kcal
 • Pasteitje met ragout             250 kcal
 • Glas jus d’orange                  80 kcal

Zou je dit allemaal tijdens het ontbijt of brunch eten, heb je in totaal 1892 kcal naar binnen gewerkt. Laat je de paashaas weg als grote boosdoener, heb je alsnog  ‘slechts’ 1062 kcal opgesmikkeld.

Stel dat je er alles aan doet om strakker te worden voor de zomer kun je ook genieten van een frisse fruitsalade, een schaaltje yoghurt met granola of maak lekkere havenrmoutpannekoekjes. 

Maak een plan!

Aankomen tijdens Pasen doe je dus alleen als je belachelijk veel eet. Maar stel dat je de afgelopen weken elke dag 200 calorieën minder gegeten hebt om je zomerlijf te creëren. Dan zou het toch zonde zijn als je dat tijdens de Paasdagen weer teniet doet.

Maak dus een plan! Zo kun je tijdens Pasen genieten van allerlei lekkers en toch op de goede weg blijven met afvallen of strakker worden bijvoorbeeld.

In plaats van een tussendoortje kun je een paar paaseitjes eten. En in plaats van je lunch pak je een croissantje en een stukje paasbrood. Zo streep je dat tegen elkaar weg. Klein glaasje sap erbij en smeert bescheiden een beetje boter. Als je alles aan het einde van de dag optelt kom je netjes aan je calorieën en is het gevoel van aankomen tijdens Pasen voorbij.

Klinkt simpel hè? Deze methode. Maar het is niet voor iedereen weggelegd, want:

Veel vrouwen zijn alles-of-niets eters

Ze eten of helemaal géén paaseitjes, of ze eten meteen de hele zak leeg. Onder het mom van: nu heb ik mijn dieet toch al verpest. En als we in gezelschap van andere mensen zijn eten we automatisch meer. Want eten is gezellig en laat Pasen nu net feestdagen zijn die je met familie of vrienden doorbrengt. Daardoor zou aankomen tijdens Pasen wel eens heel dichtbij kunnen komen.

Kies 1 big-ass maaltijd

Wat je dan kunt doen is één maaltijd kiezen waar je uitpakt en meer eet dan je normaliter zou doen. Of het ontbijt, of de lunch of het diner. En die andere eetmomenten ga je voor voeding met heel veel volume en weinig calorieën om eventueel aankomen tijdens Pasen te voorkomen.

Wat bedoel ik daarmee? Nou, een heerlijke rijkgevulde salade bijvoorbeeld met sla, komkommer, tomaat, paprika en een zelfgemaakte dressing op basis vaneen beetje olie en azijn. En als je ook nog je broodnodige eiwitten binnen wilt krijgen vul je jouw salade aan met kipfilet, tonijn (in water), peulvruchten of een eitje.

Maak slimme keuzes

Een derde optie die je kan toepassen is het maken van slimme keuzes om aankomen tijdens Pasen tegen te gaan.

Van alles wat je eet kun je caloriearmere varianten kiezen. Een glas sap vervang je door een lightproduct met minder suikers. Of magere producten zoals kipfilet of 30+ kaas die aanzienlijk minder calorieën bevatten dan salami of 48+ variant.

Pak de draad weer op

Is het je niet gelukt om een kleinere maaltijd te nemen met Pasen en een slimmere keuze te maken in producten. En heb je beduidend meer calorieën gegeten waardoor je denkt het aankomen tijdens Pasen bereikt te hebben? Compenseer het dan gewoon de week erop.

Reken uit wat je met de Paasdagen aan extra calorieën gegeten hebt en eet vervolgens de dagen erna elke dag 100 calorieën minder. Net zolang totdat je het recht getrokken hebt. Blijf vooral niet in de Paasdagen modus hangen van meer en anders eten. En kun je wel wat tips voor die ijzersterke afvalmindset gebruiken? Je leest het in dit artikel.

Geniet van je Paasdagen!

Nog een tip: weeg jezelf niet direct na de Paasdagen als je meer gegeten hebt. Die extra kilo die je ziet is het voedsel wat nog in je darmen zit. En hoogstwaarschijnlijk vocht dat je vasthoudt van voedsel wat je anders niet zou eten.

Zeg je nou: leuke tips, maar ik kan wel wat meer hulp gebruiken. Bij mij ben je aan het juiste adres. Laat ik nou een afvalcoach zijn die al honderden vrouwen (en uiteraard ook mannen) aan hun ideale streefgewicht heeft geholpen. Ben jij op zoek naar een traject waarmee je op een gezonde manier minimaal een kilo per week afvalt? En die er vervolgens ook af houdt? Bekijk dan gauw mijn aanbod of plan een vrijblijvend belletje in!

2 gedachten over “Aankomen tijdens Pasen: zo voorkom jij dit!”

 1. marijke tel

  6 zakken paaseitjes krijg ik nooit op. Tenminste niet in 1 keer.
  Mooi geschreven Jaimy!
  Heb er alle vertrouwen in dat jij straks mijn afval coach wordt.
  Liefs Marijke

 2. Dat zijn er wel echt veel hè Marijke. Dankjewel voor het compliment. Inmiddels ben ik je afvalcoach geworden en heb je de eerste stappen gemaakt. Zet ‘m op met dit traject!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Lees meer

Jaimy Strik, hypnocoach helpt jou met afvallen. Zij toont een fles water gevuld met fruit en een glas water.

Hi! Ik ben Jaimy Strik

En ik ben no-nonsense hypnocoach die niet houdt van ellenlange trajecten en ingewikkelde restricties, maar wel van succesvolle transformaties die passen bij wie je bent.

Benieuwd waarom het je niet lukt om af te vallen?

In mijn e-book lees je welke drie hypnoses jouw afvalproces tegenhouden én hoe je die blokkades kunt doorbreken.

Klaar voor een gezond leven zonder restricties?